آیا دستگاه تصفیه آب لازم است ؟

با صنعتی شدن شهرها و فاصله گرفتن جوامع انسانی از طبیعت بشر با مشکل آلودگی آب شهری مواجه شده ناخالصی هایی خود وارد آب کرده سلامتی اش را به مخاطره انداخته است.

آیا آب لوله کشی نیاز به تصفیه دارد؟ آیا آب لوله کشی سالم است؟ آیا آب تهران نیاز به تصفیه شدن دارد؟ آیا آب تصفیه شده ضرر دارد؟ و …

در این مقاله با پاسخ به سوالات بالا بطور جامع به بررسی کیفیت آب شهری میپردازیم و راهکار های موجود را بررسی میکنیم.

فهرست مطالب

علت آلودگی آب ها

افزایش و تراکم جمعیت و روی کار آمدن کارخانجات مواد آلی، غیر آلی و انواع باکتری و ویروس و ذرات معلق به منابع زیرزمینی آب و آبهای سطحی وارد شده اند.

برخی از عوامل آلوده کننده آب ها :

  • فاضلاب های خانگی و شهری
  • پساب کارخانجات
  • کودهای شیمیایی و حشره کش
  • فلزات سنگین از قبیل آهن، مس، کادمیوم، سرب، کروم، نیکل و
  • مواد شوینده خانگی و صنعتی
  • ضایعات رادیواکتیوی
  • پالایشگاه ها و پمپ بنزین

این فعالیت های انسانی ناخالصی هایی را وارد آب می کنند که سلامت انسان ها را تهدید میکند

آلاینده های آب

از متداول ترین عوامل آلودگی آب میتوان به آلومینیوم، آرسنیک، کادمیم، کلر، مس، فلوراید، باکتری و ویروس ها، نیترات، سرب و جیوه اشاره کرد که به اثرات برخی از آن ها بر سلامتی انسان خواهیم پرداخت.
کلر: با ترکیب شدن با مواد آلی آب ترکیباتی به نام تری هالومتان ها ایجاد میکند که سرطان زاست.
فلوراید:اگر بیش از حد مجاز باشد عامل اختلال استخوانی میشود و در صورت مصرف طولانی مدت باعث لک شدن، تغییر شکل و سوراخ شدن دندان کودکان میشود.
نیترات:سرطان زاست و پس از ورود به جریان خون با تاثیر بر گلبول های قرمز ظرفیت اکسیژن رسانی آن ها را کاهش میدهد و نتیجه به بافت ها اکسیژن کافی نمی رسد
آفت کش ها:باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان و نقص نوزادان میشود
آرسنیک:باعث مشکلات جدی پوستی میشود ،به دستگاه خونرسانی و عصبی آسیب میزند و کارکرد اندام های داخلی را مختل میکند حال این سوال مطرح میشود که آیا سیستم تصفیه آب شهری قادر به حذف این مواد از آب آشامیدنی هست یا خیر؟

نحوه کار سیستم تصفیه آب شهری

تصفیه خانه های شهری طراحی شده اند تا آب را با اتفاده از انواع صافی ها، فیلتر های شنی و حوضچه های ته نشینی آب را از ذرات و مواد معلق پاک کنند و سپس با کلر زنی آلودگی های میکروبی را از بین ببرند.

پس از این مرحله آب کامل زلال و شفاف میشود. 

اما باید که توجه داشت که نه تنها در ایران بلکه در اغلب کشور های جهان آب از ذرات محلول در آب که سختی آب را بالا میبرند پاک نمیشود پون حذف این مواد نیازمند سیستم های پیشرفته و هزینه بر مانند اسمز معکوس (RO) است و با توجه به اینکه تنها درصد بسیار کمی از این آب صرف آشامیدن میشود پس عقلانی نیست که این همه تجهیزات و منابع مالی صرف تصفیه آبی شوند که بخش اعظم آن صرف مصارفی غیر از آشامیدن میشود.

 

فرسودگی لوله 

سیستم لوله کشی آب شهری که معضل خیلی از کشور های جهان است خود یکی از عوامل آلودگی آب است و مشکلاتی مانند شکستگی، زنگ زدگی و… آن ها را تهدید میکند.

چاره چیست ؟

 بهترین راه حل ، استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگی است این سیستم ها که در آشپزخانه ها و درست در نقطه مصرف ، آب را از فیلترها عبور می دهند و این ناخالصی های ثانویه را از آب جدا می کنند آبی سبک با بهترین کیفیتی که روی کره زمین میتوانید بنوشید در اختیار شما میگذارند

آیا آب لوله کشی سالم است؟

خیر در آب لوله کشی ذرات محلولی وجود دارد که برای بدن مضر است

آیا آب لوله کشی نیاز به تصفیه دارد؟

بله با توجه به آلودگی منابع آب زیر زمینی و سطحی در سال های اخیر و باقی ماندن مواد محلول بعد از سیستم تصفیه شهری ،تصفیه کردن آب اقدامی مهم جهت سالم سازی آب و ارتقا کیفیت زندگی شماست.

آیا آب تهران نیاز به تصفیه شدن دارد؟

در اکثر شهرهایی بزرگ ایران با توجه به نبود سیستم فاضلاب،آلودگی چاه های جذبی به آب های زیر زمینی راه پیدا میکند و باتوجه به خشکسالی و استفاده بخش قابل توجهی از آب های زیر زمینی برای مصرف برای مصون ماندن از محتویات این آب ها مانند نیترات تصفیه آب امری اجتناب ناپذیر است

آیا آب تصفیه شده ضرر دارد؟

خیر آب تصفیه شده سبک،گوارا و بدون هیچ طعم و مزه نامطبوعی است و با توجه به این که منبع اصلی تامین مواد معدنی انسان میوه ها و سبزیجات است فیلتر شدن این مواد تاثیری بر میران مصرف مواد معدنی شما نمیگذارد

1 در مورد “آیا دستگاه تصفیه آب لازم است ؟”

  1. در شهر ما هم با وارد شدن کود های شیمیایی و فاضلاب آب لوله کشی غیر قابل آشامیدن شده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید